Osvježite se uz ukusan breskva cheesecake

by | 26 Juna, 2016

Breskva-cizkejkSastojci:
Za koru:
– 300 g mljevenog keksa
– 1 dl gustog soka od breskve
– 100 g putera
Za fil:
– 350 g krem sira
– 300 g milerama
– 4 dl slatke pavlake
– 100 g bijele čokolade
– 5 kašika džema od bresaka
– 4 vanilin-šećera
– 2 kesice želatina (20 g)
Za žele:
– 7 dl pirea od bresaka (1 tegla kompota)
– 4 kašike šećera
– 70 g gustina

Priprema:
Kora:
1. Mljeveni keks preliti gustim sokom od breskve i rukom pomiješati da se keks sasvim natopi.
2. Posebno umutiti puter, pa mu dodavati pomalo smjese od keksa i miksati.
3. Okrugli kalup za tortu prečnika 26 cm obložiti providnom folijom, pa usuti masu i formirati koru.
4. Ostaviti u frižideru dok se priprema krema.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati sir, mileram, vanilin-šećer, džem od bresaka i otopljenu bijelu čokoladu.
2. Umutiti slatku pavlaku i spojiti je sa smjesom od sira.
3. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri, pa ga rastopiti i pomiješati prvo s nekoliko kašika krema, a potom usuti u ostatak fila i sve lagano izmiješati.
Finalni postupak:
1. Dobijen krem izliti u kalup preko podloge od keksa i staviti u zamrzivač da se rashladi i stegne.
2. Breskve izblendirati da se dobije 7 dl pirea. Odvojiti malo i pomiješati sa gustinom i šećerom, a ostatak zagrijavati do ključanja. Ukuhati dio sa gustinom i miješati dok se ne zgusne.
3. Toplom smjesom preliti rashlađenu kremu, pa kolač staviti u frižider da prenoći.

IZVOR: BAKINI SLATKIŠI

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.