Pita od čokolade i piva koja se ne peče

by | 15 Januara, 2019

Sastojci:

paket tamno čokoladnih digestive keksa
3 kašike šećera
5 kašika otopljenog maslaca
280 g čokolade za kuhanje
50 ml tamnog piva
500 ml vrhnja za šlag
50 g šećera u prahu
150 g čokolade za kuhanje
50 ml tamnog piva
50 ml vrhnja za šlag
250 g mascarponea
150 g šećera u prahu
250 ml vrhnja za šlag
vanilin-šećer

Postupak:

Kekse izmrvite i pomiješajte sa šećerom i otopljenim maslacem. Utisnite u kalup za pitu i ispecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni, 10 minuta. Izvadite i pustite da se ohladi. Za sloj čokolade zagrijte pivo i vrhnje za šlag i prelijte preko čokolade ili sve stavite u staklenu zdjelu i otopite u mikrotalasnoj. Premažite i prekrijte ispečenu i ohlađenu bazu ovom glazurom. Stavite u frižider da se stvrdne.

Za mousse zagrijte pivo i prelijte preko čokolade ili stavite oba sastojka u mikrotalasnu i otopite. Stavite u frižider da se smjesa malo ohladi. U međuvremenu izmiksajte vrhnje za šlag i šećer u prahu. Ohlađenu čokoladu lagano umiješajte u istučen šlag. Mousse zatim prebacite u ohlađenu bazu.

Za kremu od mascarponea izmutite mascarpone, šećer u prahu i vanilin-šećer. Dodajte vrhnje za šlag i nastavite miksati dok ne dobijete lagani šlag. Prekrijte pitu i pospite ribanom čokoladom po želji.

Izvor: gastro.24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.