Plazma torta s višnjama

by | 26 Septembra, 2013

desert

Sastojci:

  • 1 kg višanja
  • 3 dl soka od višanja
  • 300 g mljevene ”plazme”
  • 1 kg kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 preljeva za kolače
  • 1 veliko pakovanje ”plazme” u komadu
  • 2 dl mlijeka
  • 3 dl slatke pavlake

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljevenu ”plazmu”, pavlaku i šećer u prahu te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Dno okruglog kalupa za tortu prekriti komadima ”plazme” keksa, pa ih natopiti mlijekom.
3. Pripremljen fil sipati u kalup i ravnomjerno ga rasporediti preko natopljenog ”plazma” keksa.
4. Višnje ocijediti od suvišnog soka te ih rasporediti po filu.
5. Preljev za kolače sjediniti sa sokom od višanja i ugrijati ga do tačke ključanja. Sačekati da se preljev prohladi pa ga preliti preko višanja.
6. Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne a potom je izvaditi iz kalupa.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst snijeg te premazati bočne stranice torte.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.