Preliveni kolač od griza

by | 19 Decembra, 2016
Foto: Pošalji recept / Thinkstock

Foto: Pošalji recept / Thinkstock

Sastojci:
Biskvit
2 jajeta
250 ml gustog jogurta
60 g rastopljenog putera
250 griza
1 vanilin-šećer
½ praška za pecivo
100 g šećera
Preliv
375 ml vode
250 g šećera
½ limuna (sok)
100 g kokosa
50 g mljevenih pistacija

Priprema:
Biskvit
1. Jaja i šećer pjenasto umutiti pa dodati vanilin-šećer i jogurt. Smjesu još jednom dobro umutiti.
2. Dodati puter i sjediniti sa umućenim sastojcima.
3. Grz pomiješati sa praškom za pecivo i na kraju dodati u smjesu. Sve sastojke dobro sjediniti pa masu izručiti u pleh i poravnati.
4. Peći u ugrijanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta.
Sirup
1. Šećer rastvoriti u vodi pa staviti da se kuha.
2. Od momenta kada provri, kuhati još pet minuta pa dodati sok od limuna i skloniti sa vatre.
Finalni postupak
1. Pečeni kolač izvaditi iz rerne, izbockati viljuškom na više mjesta i zaliti pripremljenim sirupom.
2. Ostaviti kolač da se ohladi.
3. Prije serviranja kolač posuti kokosom i pistacijama.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.