Pripremite kolač od jabuka koji izgleda kao remek-djelo, a izvrsnog je okusa!

by | 24 Januara, 2018

Ovu prekrasnu pitu od jabuka napravila je Ann Reardon, a recept je objavila na blogu How To Cook That. Napisala je kako joj je jedan od najvećih izazova s kojima se suočila kod ovog deserta bilo to kako zadržati crvenu boju jabuke. Otkrila je kako.

Foto: PrintScreen

Potrebno je:

Tijesto:
250 g običnog brašna
125 g maslaca
100 g šećera
60 g usitnjenih pekan oraha, a može i običnih
1 jaje

Postupak: Utrljajte maslac u brašno, dodajte orahe i šećer pa jaje. Razvaljajte tijesto tanko i ispecite na 180 stepeni oko 20 minuta – tako da bude hrskavo

Premaz od pekmeza:
80 g pekmeza
1 kašika vode

Postupak: Otopiti na toploj tavi pa četkicom premazati preko tijesta.

Foto: PrintScreen

Krema:
200 ml mlijeka
4 žumanca
37 g šećera
14 g kukuruznog brašna
100 ml vrhnja
vanilije po želji

Postupak: Umutite zajedno žumance, šećer i kukuruzni škrob te malo mlijeka. Zagrijte preostalo mlijeko dok ne provri pa u njega polako ubacite tu smjesu i miješajte dok se ne zgusne. Potom umiješate. vrhnje i vaniliju.

Za ruže od jabuka:
16 crvenih jabuka
125 ml svježeg soka od narandže
105 g šećera
110 g rastopljenog maslaca

Postupak: Narežite jabuke kao u videu pa ih stavite u posudu sa smjesom soka od narandže i maslaca, neka se namaču deset minuta – to je tajna očuvanja crvene boje. Nakon toga ih poslažite na kolač kao u videu.

Prijatno!

IZVOR: 24SATA.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.