Punjeni puter keks

by | 26 Aprila, 2017

Sastojci:

250 g brašna
150 g putera
125 g šećera u prahu
1 jaje
1 žumance
½ praška za pecivo
2 kašike vode
300 g marmelade od višanja

Priprema:

1. U vanglici sjediniti brašno s praškom za pecivo, pa dodati kockice hladnog putera i ručno izmiješati da bi se dobila mrvičasta smjesa.
2. Ubaciti jaje, žumance i dvije kašike vode, te umijesiti glatko tijesto. Uviti ga u providnu foliju i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
3. Nakon toga tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 3 mm, a potom okruglom reckavom modlom prečnika 4 cm izvaditi krugove. Polovinu krugova unakrsno zasjeći okruglim nožem.
4. Na pune krugove nanijeti pola kašičice marmelade od višanja, pa ih preklopiti unakrsno zasječenim krugovima.
5. Po sredini oblikovanog peciva blago utisnuti manju modlu ili čašu, prečnika 2 cm da bi se polovine slijepile.
6. Pleh prekriti papirom za pečenje i poslagati na njega punjeno pecivo. Peći u zagrijanoj rerni na 180°C oko 12 min.

Izvor: POŠALJI RECEPT / BAKINA KUJNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.