Sladoled kolač

by | 14 Septembra, 2017

Foto: Torte i kolači

SASTOJCI:

Za koru:
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašičice praška za pecivo
Za 1. fil:
250 g čokolade
3 kašike šećera
500 ml mlijeka
2 dl slatkog vrhnja
2 kesice želatina
50 ml vode
Za 2. fil:
250 g bijele čokolade
3 kašike šećera
500 ml mlijeka
2 dl slatkog vrhnja
2 kesice želatina
50 ml vode
Za dekoraciju:
100 g čokolade
1 kesica šlag pjene

PRIPREMA:
1. Za 2. fil skuhati mlijeko, šećer i čokoladu te ohladiti. Vrhnje umutiti u čvrst šlag, a želatin pomiješati sa vodom i ostaviti da nabubri. Sve navedeno izmiješati i ostaviti u frižider.
2. Na isti način pripremiti 1. fil.
3. Umutiti bjelanca u čvrst šlag sa 2 kašike šećera. Posebno umutiti žumanca sa 2 kašike šećera pa sastaviti sa bjelancima. Dodati brašno i prašak za pecivo. Izliti u kalup br. 26, ispeći i ohladiti.
4. Na tacnu staviti koru sa obručem od kalupa, preko nje izliti 2. fil pa 1. fil.
5. Dekorisati čokoladom i šlag pjenom.

(Recept Violete Joveve Husović iz Tuzle)

IZVOR: TORTE I KOLAČI BiH

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Torte i kolači”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Torte i kolači”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU TORTE I KOLAČI!

 www.facebook.com/Torte-i-kolači-BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.