Sladoled torta

by | 17 Maja, 2013

Sastojci:
Za koru:

  • 6 bjelanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 3 dl mlijeka

Za fil:

  • 6 žumanjaka
  • 10 kašika šećera
  • 6 dl mlijeka
  • 250 g margarina
  • 1 puding od vanile
  • 1 puding od čokolade
  • 50 g čokolade

Za dekorisanje:

  • 4 dl slatke pavlake

Priprema:

Kora:

1. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg a zatim postepeno dodavati 6 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi. Zatim dodati brašno i polako promiješati.
2. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 175 ºC dok ne porumeni.
3. Pečenu koru, dok je još topla, preliti hladnim mlijekom i ostaviti da nabubri.

Fil:

1. Sjediniti žumanjke sa 6 kašika šećera i kuhati na pari miiješajući sve dok se ne zgusne. Potom ostaviti da se ohladi pa dodati margarin i umutiti mikserom. Dobijenu smjesu podeliti na 2 dijela.
2. U manju šerpu sipati 2,5 dl mlijeka, dodati 3 kašike šećera i kuhati dok ne proključa. Posebno umutiti 0,5 dl mlijeka sa pudingom od vanile pa dodati u ključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne. U ohlađeni puding dodati pola kreme od žumanjaka i umutiti mikserom.
3. Posebno u drugu šerpu sipati 2,5 dl mlijeka dodati 1 kašiku šećera, i kuhati dok ne proključa. Puding od čokolade razmutiti sa 0,5 dl mlijeka pa sipati u ključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne. U topao puding dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi. U dobijenu smjesu dodati drugu polovinu fila od žumanjaka i umutiti mikserom.
4. Ohlađenu koru premazati filom od vanile, potom nanijeti fil od čokolade i na kraju dekorisati šlagom od slatke pavlake.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.