Slatki kruh s orasima i lješnicima

by | 25 Oktobra, 2016
Foto: Pošalji recept/Thinkstock

Foto: Pošalji recept/Thinkstock

Sastojci:
6 jaja
200 g šećera
300 g brašna
1 kašika kakaoa
1 vanilin-šećer
1 limun
150 g sjeckanih oraha
100 g lješnika
125 g otopljenog putera

Priprema:
1. Odvojiti bjelanca od žumanaca, pa bjelanca mutiti mikserom dok nepostanu meka i pjenasta.
2. Zatim, dodati šećer i nastaviti mućenje sve dok se ne dobije dobro umućen šam.
3. U umućena bjelanca dodati prosijano brašno, kakao, vanilin-šećer, limunov sok i koricu, orahe, lješnike i otopljeni puter, pa sve dobro promiješati kuhačom da se masa sjedini i sastojici se ravnomjerno rasporede.
4. U nauljen i brašnom posut kalup za kruh izručiti smjesu i poravntati.
5. Peći u ugrijanoj rerni na 200ºC prvih desetak minuta, a zatim smanjiti na 180ºC i peći dok se kolač ne odvoji od ivica i dobije tamnosmeđu boju.
6. Pečen kolač izvaditi ih rerne i ostaviti desetak minuta da se prohladi, a zatim izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.