Sočne kocke od griza i kokosa – basbousa

by | 28 Januara, 2017
Foto: Pošalji recept Guliver/Thinkstock

Foto: Pošalji recept
Guliver/Thinkstock

Sastojci:

Biskvit
1 šolja šećera
1 šolja brašna
1 šolja kokosovog brašna
¼ kašičice mljevenog kardamoma
½ kašičice mljevenog cimeta
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
1 šolja griza
1 prašak za pecivo
4 jajeta
30-ak g badema

Preliv
2 šolje šećera
1 šolja vode
½ narandže (sok)

Priprema:

Preliv
1. Šećer i vodu staviti da se kuha, pa kada provri kuhati još 2-3 minuta, dodati sok od narandže i promiješati.
2. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Biskvit
1. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje, jogurt, brašno, začine, griz, prašak za pecivo i kokosovo brašno. Sve dobro umutiti da se sastojci dobro sjedine.
2. Sipati u vatrostalnu posudu premazanu puterom i posutu brašnom.
3. Ravnomjerno rasporediti, isjeći na kockice željene veličine, pa u na svaku kockicu blago utisnuti badem.
4. Peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 25 minuta.

Finalni postupak
1. Vruć kolač blago zasjeći po prethodno ocrtanim linijama pa preliti hladnim sirupom.
2. Ostaviti da se potpuno ohladi i kolač upije sirup, pa poslužiti.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.