Torta od mrkve

by | 7 Aprila, 2020

Sastojci:

Za biskvit:
130 g brašna
130 g šećera
100 g oraha
1 prašak za pecivo
1,5 dl ulja
3 jaja
šolja (od 2 dl) sjeckanog ananasa
šolja i po sitno ribane mrkvice
Za kremu:
500 g mascarpone sira
3 kašike milerama
100 g šećera u prahu
100 g maslaca

Priprema:

Za biskvit najprije pripremiti mrkvicu i ananas. Mrkvicu naribati na sitni ribež ili ju izblendati u multipraktiku. Ananas nasjeći na što sitnije kockice.
Pomiješati brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin-šećer i orahe.
Miksati jaja i ulje par minuta, a potom uliti tekuću smjesu u suhe sastojke i kratko izmiksati da se svi sastojci povežu. Umiješati potom kuhačom mrkvicu i ananas.
Izliti smjesu u kalup za tortu (28 cm) koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Poravnati i peći u rerni prethodno zagrijanoj na 170°C 50 minuta. Sa hladnog biskvita skloniti obruč.
Dok se biskivt peče pripremiti kremu: miksati omekšali maslac sa šećerom u prahu, dodati mileram i mascarpone i dobro sjediniti.
Dobijenom kremom premazati hladan biskvit i torta od mrkve je skoro gotova. Još je samo morate ukrasiti po želji, a mrkvice od fondan smjese su idealne za ovu tortu i jednostavne za napraviti modelovanjem čak i onima neiskusnima

Izvor: recipeci.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.