Torta s keksom

by | 28 Augusta, 2013

noblica

Sastojci:

  • 1,5 kg čokoladnog keksa
  • 10 kašika šećera
  • 2 l mlijeka
  • 5 pudinga od vanilije
  • 2 margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g mljevene čokolade
  • 200 g mljevenog kikirikija
  • 200 g mlijeka u prahu
  • 2 vrećice šlaga

Priprema:

1. U zdjeli sjediniti pola litre mlijeka sa prahom za puding i šećerom. Pripremljenu smjesu dodati u litru ključalog mlijeka i kuhati miješajući dok se puding ne zgusne, te ga ostaviti da se ohladi.
2. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, dodati u ohlađenu kremu i dobro izmješati. Pripremljenu kremu podijeliti na dva dijela.
3. U prvi dio dodati mljevenu čokoladu i kikiriki, a u drugi dio mlijeko u prahu.
4. Kekse umakati u ostatak toplog mlijeka i redati na tacnu za tortu.
5. Na dnu tacne najpre poslagati 1/3 keksa, premazati ih sa prvom kremom, preko njega nanijeti 1/2 druge kreme. Isti postupak ponoviti još jednom, a na kraju završiti sa keksom.
6. Šlag pripremiti i premazati ga preko torte.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.