Ukusan desert: Kolač s narandžom

by | 18 Maja, 2016
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
Za koru:
– 350 ml soka od narandže
– 4 kašike domaćeg džema od kajsija
– 120 g šećera
– 2 vanilin-šećera
– 180 g pečenih mljevenih lješnika
– 100 g oštrog brašna
– 2 kašike kakaoa
– 1 prašak za pecivo
– 100 ml ulja
Za fil:
– 100 g čokolade za kuhanje
– 3 kašike marmelade od kajsija
– 120 g posnog mljevenog keksa
– 2 vanilin-šećera
– 150 ml soka od narandže
Za dekoraciju:
– 50 g čokolade za kuhanje
– 50 g sjeckanih, pečenih lješnika

Priprema:
Kora:
1. U posudi sjediniti sok od narandže, džem od kajsija, šećer i vanilin-šećer.
2. Posebno sjediniti oštro brašno, mljevene lješnike, kakao i prašak za pecivo, pa dodati u smjesu od soka i izmiksati.
3. Na kraju postepeno dodavati ulje uz neprekidno miješanje dok se ne dobije ujednačena smjesa.
4. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, pa razliti u nju smjesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 180°C oko 30 min.
Fil:
1. Na umjerenoj temperaturi rastopiti čokoladu s marmeladom od kajsija.
2. Dodati mljeveni keks, sok od narandže i vanilin-šećer, te dobro izmiješati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati pripremljenim filom.
2. Čokoladu ostavljenu za dekoraciju rastopiti i poprskati preko kore pa posuti sjeckanim lješnicima.

IZVOR: BAKINA KUJNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.