Voćna bomba – neodoljivi slatki zalogaj

by | 4 Aprila, 2018

Sastojci:
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike prezli
2 kašike mljevenih oraha
Za fil:
6 žumanaca
200 g šećera
250 g margarina
300 g mljevenog keksa
150 g mljevenih oraha
1 tegla kompota od kajsija
Za dekoraciju:
300 g šlaga
3 dl mlijeka

Priprema:
Kora:
1. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, pa postepeno dodavati šećer neprekidno muteći mikserom dok se ne rastopi.
2. Postepeno dodavati jedno po jedno žumace muteći mikserom.
3. Na kraju dodati brašno, prezle i mljevene orahe, a zatim polako promiješati kuhačom.
4. Okrugli kalup prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u rerni zagrijanoj na 180°C oko 20 min.
Fil:
1. Sjediniti žumanca sa šećerom, pa umutiti na pari.
2. Pjenasto umutiti margarin i sjediniti sa ohlađenom kremom od žumanaca.
3. Dodati mljevene orahe i keks, te polako promiješati kuhačom.
4. Kajsije ocijediti od soka i isjeći na kockice, pa potom sjediniti sa filom.
Finalni postupak:
1. Koru vratiti u kalup za tortu i premazati je pripremljenim filom.
2. Šlag umutiti s mlijekom, pa ga premazati preko fila. Ostaviti u frižider da se stegne.
3. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa i premazati umućenim šlagom. Dekorisati kriškama kajsija.

Foto: Bakini slatkiši Izvor: Pošalji recept/Bakini slatkiši

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.