Zaliveni kolač od višanja

by | 15 Aprila, 2019

Sastojci: 

500 g višanja
200 g maslaca
200 g šećera
1/2 limuna
1/2 kesice praška za pecivo
2 kesice vanilin-šećera
6 jaja
250 ml kiselog vrhnja
300 g brašna
kašika škrobnog brašna
šećer u prahu

Priprema: 

Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice.

U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli. Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo.

Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim i stavljamo peći u zagrijanu rernu na 200°C 10 minuta. Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin-šećerom i škrobnim brašnom.

Kolač izvadimo iz rerne, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja.

Vraćamo u rernu na još 20-25 minuta.

Kad se ohladi odozgo možete staviti malo šećera u prahu i sitno naribane limunove korice.

Izvor: 24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.