Preklopljeni biskvit

by | 21 Marta, 2014

12

Sastojci:
Za biskvit:

  • 40 g čokolade za kuhanje
  • 120 g žutog šećera
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike putera
  • 125 g mekog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1,2 dl jogurta
  • 1 jaje
  • 3 kašike kakaoa

Ostali sastojci:

  • 2,5 dl slatke pavlake
  • 50 g šećera u prahu
  • 10 g želatina u prahu
  • 100 g čokolade
  • 150 g jezgra oraha

Priprema:
Biskvit:
1. U većoj posudi sjediniti žuti šećer, jaje, ulje i omekšali puter pa umutiti mikserom. Dodati otopljenu čokoladu i izmiješati.
2. Posebno sjediniti brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
3. U smjesu od čokolade pomalo dodavati mješavinu suvih sastojaka i jogurt i neprestano mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena masa.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju sipati pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC oko 15 min.

Fil:
1. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri, a zatim ga sjediniti sa šlagom i promiješati.

Finalni postupak:
1. Manjom okruglom modlom na pečenom biskvitu izvaditi kolutove. Polovinu kolutova umočiti u otopljenu čokoladu, a zatim odgore utisnuti jezgro oraha. Ostaviti da se čokolada stegne.
2. Fil sipati u poslastičarski džak pa pomoću njega na prazne biskvite istisnuti malo fila. Preklopiti ih čokoladnim biskvitima.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.