Prhki keksi bez jaja i od samo 3 sastojka

by | 13 Marta, 2020

Sastojci:

150 g omekšanog maslaca
70 g šećera
130 g brašna

Priprema:

U velikoj zdjeli zamiješajte maslac i šećer tako da dobijete jednoličnu smjesu. Sad dodajte brašno i čim ga smjesa upije, prestanite izrađivati tijesto. Razvucite ga valjkom između dva lista papira za pečenje (ako nemate valjak, možete se poslužiti i rukama – ne moramo baš pod svaku cijenu biti precizni!) i stavite barem na 30 minuta u frižider kako bi se stvrdnulo.

Nakon 30 minuta upalite rernu na 170 stepeni pa, dok se zagrijava, od tijesta izrežite keksiće služeći se okruglim kalupom ili čašom.

Kekse složite u kalup za rernu obložen folijom za pečenje. Stavite u pećnicu i pecite otprilike 15 minuta. Držite na oku rub keksa: kad rubovi postanu zlatnožuti, vrijeme je da ih izvadite iz rerne.

Izvor: ordinacija.vecernji.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.