Puding od kruške i đumbira

by | 24 Septembra, 2018

Sastojci: 

2 kruške
50 g maslaca
50 g brašna
50 g šećera
jaje
kašičica đumbira
kašičica narendane narandžine korice
2 kašike sirupa od đumbira

Priprema:

Papir za pečenje izrežite i stavite u posudice za puding, koje ste prije toga lagano premazali maslacem. Papir pritisnite uz dno posudice da se lijepo namesti uz svaku ivicu. Kruške ogulite i isjeckajte na komadiće.

U posudi izmiješajte šećer, brašno, jaja i maslac, sve dok se ne formira tijesto. Zatim dodajte đumbir i koricu  narandže i izmješajte rukom.

U posudice za puding sipajte kašičicu sirupa od đumbira, dodajte kruške i prelijte ih tijestom. Posudice stavite u mikrovalnu i pecite oko 4 minute, na najjačoj temperaturi.

Kada se puding malo ohladi možete ga dekorisati sirupom, šećerom u prahu i komadićima kruške.

Izvor: lepotaizdravlje.rs Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.