Puding od kruške i đumbira

by | 14 Septembra, 2019

Danas smo vam pripremili jednostavan recept za domaći puding kojim ćete obradovati svoje ukućane. Sprema se veoma brzo, a ako ste ljubitelj neobičnih ukusa, dopašće vam se kombinacija kruške i đumbira.

Sastojci:

  • 2 kruške
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica đumbira
  • 1 kašičica narendane narandžine korice
  • 2 kašike sirupa od đumbira

Priprema: Papir za pečenje izrežite i stavite  u posudice za puding, koje ste prije toga lagano premazali maslacem. Papir pritisnite uz dno posudice da se lijepo namjesti uz svaku ivicu. Kruške ogulite i isjeckajte na sitne komadiće. U posudi izmiješajte šećer, brašno, jaja i maslac, sve dok se ne formira tijesto. Zatim dodajte đumbir i koricu  narandže, te sve izmiješajte rukom. U posudice za puding sipajte kašičicu sirupa od đumbira, dodajte kruške i prelijte ih tijestom. Posudice stavite u mikrovalnu i pecite oko 4 minuta, na najjačoj temperaturi. Kada se puding malo ohladi možete ga dekorisati sirupom, šećerom u prahu i komadićima kruške.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @cocklesandmussles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.