Puslice sa lješnjacima

by | 10 Marta, 2013

Za tijesto:

  • 100 g margarina
  • 150 g brašna
  • 25 g šećera

Za puslice:

  • 4 bjelanaca
  • 250 g šećera
  • 50 g lješnjaka
  • 50 g čokolade

Za fil:

  • 3 krem šlaga
  • 50 g lješnjaka

Priprema:

Tijesto:

1. Sjediniti margarin, brašno i šećer pa ručno umijesiti glatko tijesto.
2. Tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm, a zatim okruglom modlom izvaditi pogačice. Sušiti u zagrijanoj rerni na 150 *C dok ne porumene.

Puslice:

1. Smjesu za puslice pripremiti na isti način kao i za prethodni recept.
2. Pomoću poslastičarskog džaka od pripremljene smjese oblikovati gomilice. U sredinu staviti po jedan lješnjak a odozgo istisnuti malo šama.
3. Puslice sušiti u odškrinutoj rerni na 110 *C.
4. Zatim puslice širim dijelom umočiti u otopljenu čokoladu.

Finalni postupak:

Krem šlag od čokolade umutiti prema uputstvu sa kesice pa u njega dodati mljevene lješnjake i promiješati. Na pečenu podlogu nanijeti malo krem šlaga a odozgo utisnuti puslicu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.