Rolat sa kajsijama

by | 27 Oktobra, 2013

rolat-sa-kajsijama

Za koru:

  • 9 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica limunovog soka

Za fil:

  • 9 žumanjaka
  • 2,5 dl slatke pavlake
  • 6 kašika šećera u prahu
  • 250 g kajsija

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade

Priprema:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer i limunov sok, te neprestano mutiti dok se ne dobije čvrst šam.
2. Potom dodati brašno i polako promiješati varjačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti je da se ohladi.

Fil:

1. Sjediniti žumanjke sa šećerom i kuhati na pari uz neprestano mućenje dok se ne zgusne. Zatim ostaviti da se ohladi.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
3. Sjediniti ohlađenu smjesu od žumanjaka sa slatkom pavlakom i polako promiješati varjačom.
4. Kajsije očistiti od koštica i isjeći na kockice.

Finalni postupak:

1. Koru premazati sa 2/3 fila pa po njoj posuti sjeckane kajsije i urolati.
2. Potom rolat ponovo uviti u krpu i ostaviti u frižideru da se stegne. Na kraju ga premazati preostalim filom i dekorisati otopljenom čokoladom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.