Saher „Zdravica po Verdiju“ by 24Kitchen

by | 17 Januara, 2013

Za tijesto:

  • 60 g crne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 2 jaja
  • 30 g šećara
  • 30 g brašna
  • ¼ kašikice praška za pecivo
  • 2 kašike konjaka

Za punjenje:

  • 300 g kajsija
  • 100 g šećera
  • 1 kašikica soka od Iimuna
  • 1 veliko pakovanje kisele pavlake — 400 g
  • 70 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera

Za glazuru:

  • 70 g slatke pavlake
  • 70 g tamne čokolade
  • 10 g maslaca

Način pripreme:

1. Rastopite čokoladu i maslac na pari i ostavite da se ohladi.

2. Dodajte žumanjke i miješajte. Bjelanca umutite u snijeg. Dodajte im šećer i mutite dok se ne rastopi. U smjesu od čokolade laganim miješanjem naizmjenično dodajte bjelanca i prosejano brašno pomiješano s praškom za pecivo.

3. U pleh za pečenje stavite papir za pečenje. Sipajte tijesto i poravnajte. lspecite tijesto u već zagrijanoj rerni na 170 stepeni. Nakon što se ohladi isjecite ga na 12 krugova koristeći čaše u kojima ćete servirati desert.

4. Očistite kajsije i isjecite na komade. Kuhajte ih sa šećerom dok ne dobijete marmeladu. Na kraju kuhanja sipajte sok od limuna. Ostavite da se ohladi.

5. Mikserom pomiješajte pavlaku sa šećerom i vanilom.

6. Prokuhajte pavlaku za glazuru. Uklonite s vatre i dodajte čokoladu i maslac. Miješajte dok ne dobijete gladak krem.

7. Na dno čaša stavite okruglu osnovu od tijesta. Poprskajte konjakom, razređenim vodom. Dodajte sloj kajsija, a na njih drugi sloj ijtesta. Ponovo poprskajte konjakom. Drugi sloj tijesta premažite s malo pavlake. Poravnajte mokrim nožem i prelijte toplim ganaš kremom. Ostavite desert da se ohladi. Poslužite ga ukrašenog pločicom čokolade.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.