Šamrolne s kestenom

by | 16 Novembra, 2013

samrolne

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje, ulje
  • 300 g zaslađenog kesten pirea
  • 2 dl slatke pavlake
  • 1 kašika čokolade u prahu
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 1 kašika putera

Priprema:

1. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 3 mm. Potom okruglim zupčastim nožem isjeći trake širine 2 cm.
2. Kalupe za šamrolnice nauljiti pa oko njih uviti trake od tijesta tako da se na krajevima preklapaju. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega rolnice. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumene.
3. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag pa sjediniti s kesten pireom i čokoladom u prahu, te izmiksati.
4. Ohlađene rolnice presjeći napola, a potom ih pomoću poslastičarskog džaka napuniti smjesom od kestena.
5. Čokoladu otopiti s puterom i njome preliti rolnice.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.