Šarena čarolija

by | 15 Septembra, 2017

Foto: Pošalji recept

SASTOJCI:

500 g višanja
2 kesice pudinga od vanilije
500 ml vode
500 ml mlijeka
8 kašika šećera
2 kesice šlag pjene
mljeveni keks
nekoliko višanja za dekoraciju

PRIPREMA:

1. U odgovarajuću šerpu nasuti 500 ml vode i dodati 4 kašike šećera, te staviti na vatru da provri, pa dodati i višnje.
2. Višnje kratko prokuhati, tek da malo omekšaju, te ih pažljivo izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade. Kada se ohlade izmiksati ih u blenderu u kašu.
3. 1 kesicu praška za puding razmutiti sa malo hladne vode, a vodu u kojoj su se kuhale višnje vratiti na vatru i ostaviti da provri.
4. Kada voda provri izliti u nju umućen prašak za puding i kuhati dok ne postane gusto. Skinuti sa vatre, dodati izmiksane višnje i mikserom dobro umutiti.
5. Od 500 ml mlijeka odvojiti 100 ml, a onih 400 ml nasuti u šerpu i staviti na vatru da provri. 1 kesicu praška za puding dobro umutiti sa 100 ml mlijeka i 4 kašike šećera.
6. Kada mlijeko provri polako u njega sipati umućen prašak za puding i kuhati dok puding ne postane gust.
7. 2 kesice šlag pjene umutiti u čvrst šlag i to prema uputstvu sa kesice. Pripremljen šlag dobro izmiksati sa prethodno pripremljenim pudingom od vanilije.
8. Staklene čaše željene veličine i oblika nakvasiti hladnom vodom, izliti vodu, te sipati jedan sloj debljine oko 1 cm crvene kreme. Zatim nasuti isto toliko žute kreme i postupak ponavljati dok se čaše ne napune.
9. Odozgo posuti mljevenim keksom i po želji dekorisati višnjama.

(Recept Ljubice Margetić iz Brčkog)

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.