Sicilijanski cannoli sa narandžom

by | 14 Maja, 2017

Unesite malo mediteranskog šmeka u vašu kuhinju uz Cannoli (od riječi cannolo – “male tube”). Za ovaj ukusni, kremasti specijalitet potrebno vam je…

Foto: Najbolje iz Italije

• 2 šoljice pšeničnog bijelog brašna
• 1 mala kašika mljevenog cimeta
• 2 kašike kokosovog ulja
• 1 kašika kristal šećera
• pola male kašike soli
• pola šoljice desertnog suhog vina
• 1 bjelance
• maslinovo ulje
• 450 g ricotta sira
• 225 g mascarpone sira
• pola šoljice šećera u prahu
• 1 mala kašika estrakta vanile
• Kandirana narandža

Priprema:
U blender stavite brašno, cimet, kokosovo ulje, šećer i so, pa izmiksajte. Dok blender radi, dodajte pola šolje vina. Tijesto je gotovo kad se oblikuje u kuglu. Izvadite je, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi sat-dva.

Podelite tijesto na pola pa ga na pobrašnjenoj površini tanko razvucite. Čašom izrežite što više krugova, pa ih obmotajte oko metalnih kalupa za cannole (izgledaju kao metalni fišeci i mogu da se kupe o dobro opremljenim radnjama). Premažite bjelancima da se učvrste. Ispržite cannole u Carapelli maslinovom ulju, ohladite i izvadite kalupe.
Za fil pomiješajte ricottu, mascarpone, šećer u prahu i vanilu. Stavite kremu u kesu za punjenje ili ukrašavanje torti i napunite cannole.
Ukrasite krajeve kandiranom narandžom, a zatim pospite cannole šećerom u prahu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.