Sirova torta od malina sa bijelom čokoladom

by | 10 Augusta, 2019

Jeste li probali sirove poslastice? Ako niste, pravo je vrijeme da to uradite, i to tako da je sami spremite. Danas vam donosimo recept za neodoljivu sirovu tortu od bijele čokolade i malina.

Sastojci

Podloga:

1 šoljica badema

6 hurmi

20 g kokosovog maslaca

1/2 kesice vanilin šećera

Krema od bijele čokolade:

2 šoljice indijskog oraha

60 ml  limunovog soka

60 ml meda

50 g kokosovog maslaca

60 g kakao maslaca

1/2 kesice vanilin šećera

prstohvat soli

Preliv od malina:

250 g malina

3 kašike meda

60 g kakao maslaca

Priprema: Podloga: Kalupu za torte odvojite obruč i na podlogu stavite papir za pečenje. Vratite obruč, zategnite ga i izrežite višak papira za pečenje.  Hurmama odstranite košpice i isijecite ih na manje komade. Kokosov maslac rastopite na temperaturi do 46 °C. Bademe i vanilin šećer izmiksajte u multipraktiku, ali ne u potpunosti do strukture brašna nego malo grublje. Dodajte hurme i miksajte dok se skroz ne poveže. Na kraju dodajte i rastopljeni kokosov maslac i miksajte dok se ne počne lijepiti. Podlogu dobro rukama utisnite u kalup i odložite u frižider dok ne završite kremu i preliv.

Krema od bijele čokolade: Indijske orahe potopite u vodi 2 sata prije pa ih isperite i iscijedite. Kakao i kokos maslac rastopite na tihoj vatri ili na pari. Sve sastojke za tortu, osim kakao i kokos maslaca, ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte kakao i kokos maslac i miksajte još malo. Prespite kremu iz blendera u posudu i držite na toplom mjestu dok ne završite miksanje preliva od malina.

Preliv od malina: Ako koristite zamrznute maline, prethodno ih dobro otopite, neka budu sobne temperature, kako se kakao maslac ne bi stegao prilikom miksanja.  Prvo u blenderu izmiksajte sve sastojke za preliv, osim kakao maslaca. Potom dodajte i kakao maslac pa miksajte još malo. Kremu od bijele čokolade dodajte paralelno s prelivom od malina. Na kraju malo izmiješajte viljuškom kako biste dobili prošaranu tortu. Odložite u zamrzivač na 2-3 sata. Ako ćete tortu držati u zamrzivaču, uvijek je izvadite na sobnu temperaturu pola sata prije serviranja.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Pinterest

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.