Sladoled sa karamelom i kikirikijem

by | 22 Augusta, 2018

Sladoledi su mnogima slatki porok kojeg se ne mogu odreći. Ovog puta odlučili smo se za light varijantu sladoleda, čiju bazu čini grčki jogurt. Donosimo vam recept za kremasti sladoled, za koji vam je potrebno svega nekoliko sastojaka.

Sastojci:

  • 3 čaše grčkog jogurta u koji možete dodati komadiće karamele
  • 2 kašike mljevenog kikirikija
  • 6 redova samljevene čokolade

Priprema: Neslani kikiriki sameljite i isjeckajte 3 reda čokolade na sitne komadiće. Nasjeckanu čokoladu i većinu kikirikija dodajte u grčki jogurt, izmiješajte i dodajte komadiće karamele. Zatim, dobijenu smjesu rasporedite u kalupe za sladoled. Ostavite ih u zamrzivaču 4h da se stegnu. Ostatak čokolade istopite i malo je ohladite. Sladoled izvucite iz kalupa, umočite ga u topljenu čokoladu pa ga pospite kikirikijem.

Odmah ga poslužite i uživajte u fenomenalnoj kombinaciji ukusa.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.