Slatko lisnato tijesto sa šlagom i džemom

by | 31 Marta, 2020

Sastojci:

pakovanje lisnatog tijesta
400 ml slatkog vrhnja
4 kašike šećera u prahu + za posipanje
oko 300 g bilo kog džema / umjesto džema možete koristiti sjeckano svježe voće.

Priprema:

Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijati rernu na 200 stepeni. Na tepsiju stavite list lisnatog tijesta. Izbockajte ga viljuškom i ispecite u rerni dok ne dobije zlatno-braon boju. Nakon pečenja ohladiti tijesto, a zatim ga isjeći na osam identičnih pravougaonika. Bolje je koristiti nož sa zupcima da se preklopi ne raspadnu.

Hladno slatko vrhnje čvrsto umutite sa šećerom u prahu. Četiri pravougaonika lisnatog tijesta, namažite džemom, a zatim premažite slatkom pavlakom. Ako želite da koristite voće, dodajte nakon nanošenja slatke pavlake. Preostalim pravouganicima poklopite kolač. Pospite šećerom u prahu.

Izvor: Ženski magazin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.