Tart od jagoda

by | 12 Maja, 2018

S obzirom da je počela sezona našeg omiljenog voća, ovog vikenda predlažemo vam izvanrednu poslasticu sa jagodama, koja će vas oduševiti i postati omiljeni slatkiš svim vašim ukućanima!

Sastojci:

a) Kora:

  • 10 krekera
  • 1- 2 kašike žutog šećera
  • 5 kašika otopljenog kokosovog ulja

b) Fil:

  • 400g tofu sira
  • 20-ak svježih jagoda (za fil i dekoraciju)
  • Kašika meda

Priprema: Napravite koru. Usitnite krekere u mrvice i dodajte ih u lonac sa smeđim šećerom i kokosovim uljem. Miješajte dok se sastojci ne spoje. Izmiješanu smjesu za koru stavite u kalup i lagano čašom pritisnite dok se ne izjednači. Koru stavite u frižider na minimalno sat vremena da se stegne. Tofu, jagode i med izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte još šećera po potrebi i po želji nekoliko sitno nasjeckanih jagoda, ako volite komadiće. Nadjev dodajte u koru i vratite u frižider na još barem sat vremena. Za dekoraciju narežite jagode na kolutove i stavite na vrh, poslužite ohlađeno i uživajte.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.