Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
S obzirom da je počela sezona našeg omiljenog voća, ovog vikenda predlažemo vam izvanrednu poslasticu sa jagodama, koja će vas oduševiti i postati omiljeni slatkiš svim vašim ukućanima!
Sastojci:
a) Kora:
b) Fil:
Priprema: Napravite koru. Usitnite krekere u mrvice i dodajte ih u lonac sa smeđim šećerom i kokosovim uljem. Miješajte dok se sastojci ne spoje. Izmiješanu smjesu za koru stavite u kalup i lagano čašom pritisnite dok se ne izjednači. Koru stavite u frižider na minimalno sat vremena da se stegne. Tofu, jagode i med izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte još šećera po potrebi i po želji nekoliko sitno nasjeckanih jagoda, ako volite komadiće. Nadjev dodajte u koru i vratite u frižider na još barem sat vremena. Za dekoraciju narežite jagode na kolutove i stavite na vrh, poslužite ohlađeno i uživajte.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock