Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Za fil:
Priprema:
Kora:
1. Pti ber keks i čajne kolutiće sipati u najlonsku kesu a potom ih izlupati tučkom za meso da bi se usitnili.
2. Margarin otopiti pa sjediniti sa keksom, dodati kakao i dobro izmiješati.
Fil:
1. Slatku pavlaku sa kremfiksom umutiti u čvrst šlag.
2. Posebno umutiti krem sir i šećer.
3. Želatin u prahu preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
4. Sjediniti umućeni šlag sa smjesom od sira pa dodati želatin i polako promiješati.
5. Dobijenu smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan deo dodati 100 g otopljene čokolade za kuvanje.
Finalni postupak:
1. Smjesu za koru presuti u kalup za tortu.
2. Naizmenično sipati kašiku po kašiku tamnog i svijetlog fila.
3. Tortu ostaviti u frižideru da se stegne, a zatim je preliti glazurom od čokolade (preostalu čokoladu otopiti sa margarinom).
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept