Torta s jabukama i orasima

by | 11 Juna, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
Za kore:
– 12 bjelanaca
– 15 kašika šećera
– 7 kašika brašna
– 250 g mljevenih oraha
Za fil I:
– 12 žumanaca
– 7 kašika šećera
– 250 g margarina
– 150 g šećera u prahu
– 1 kašičica arome vanile
– 100 g mljevenih oraha
Za fil II:
– 6 jabuka
– 100 g šećera
– 1 kašika gustina
– pola kašičice cimeta
– 100 ml vode

Priprema:
Kore:
1. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg postepeno dodajući šećer. Isključiti mikser, dodati orahe i brašno, pa lagano sjediniti žicom za mućenje.
2. Od papira za pečenje isjeći 5 krugova, pa na svaki rasporediti pripremljenu smjesu za kore. Peći kore na poleđini pleha, na 180°C dok ne porumene.
Fil I:
1. Umutiti žumanca sa šećerom pa ih skuhati na pari uz neprestano miješanje. Nakon toga, smjesu ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i aromom vanile.
3. Margarin i orahe dodati u ohlađenu smjesu od žumanaca te dobro promiješati.
Fil II:
1. Jabuke očistiti i narendati. Dinstati ih sa šećerom postepeno dodajući vodu.
2. Pred kraj dodati cimet i gustin razrijeđen u malo vode.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sljedeći način: kora, fil I, fil II. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal. Na posljednju koru ne nanositi fil, a tortu sa strane premazati ostatkom fila I.
2. Dekorisati po želji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.