Torta s urmama i orasima

by | 3 Februara, 2014

torta

Sastojci:

Za kore:

  • 300 g sjeckanih urmi
  • 300 g sjeckanih oraha
  • 15 bjelanjaka
  • 15 kašika šećera
  • 1 vanil-šećer
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 15 žumanjaka
  • 10 kašika šećera
  • 3 kašike gustina
  • 100 g čokolade
  • 250 g margarina
  • 2 šlaga

Priprema:
Kore:
1. Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg a zatim postepeno dodavati 5 kašika šećera muteći dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati 100 g sjeckanih urmi, 100 g sjeckanih oraha, 1/3 praška za pecivo i 1/3 vanil-šećera i polako promiješati. U okruglom kalupu obloženom papirom za pečenje na 180 *C ispeći koru. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.

Fil:
1. Na pari mutiti 15 žumanjaka s 10 kašika šećera.
2. Zatim dodati gustin i čokoladu pa miješati dok se čokolada ne otopi.
3. U ohlađeni fil dodati 250 g margarina i umutiti mikserom.

Finalni postupak:
Kore premazati pripremljenim filom i naslagati ih jednu na drugu. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice i njime premazati tortu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.