Tradicionalni liker od jaja

by | 8 Decembra, 2017

Eggnog (liker od jaja) je vrlo vazdušastog ukusa, lak za piće i jako ukusan. Može da se pravi i bez alkohola, tako da ga mogu piti i djeca i trudnice. Jednostavno i ukusno!

Foto: Pixabay30

Sastojci:

4 žumanceta
4 bjelanceta
100 g šećera
2 čašice bijelog ruma
3 čašice viskija
4 dl mlijeka
4 dl slatkog vrhnja
cimet

Priprema:

Odvojte žumanca i bjelanca.

U dublju posudu sipajte bjelanca i najsporijom brzinom umutite ih u snijeg, ali ne previše krut, a potom polako dodajte 50 g šećera i dalje lagano muteći.

Žumanca koja ste takođe umutili s 50 g šećera lagano dodajte u snijeg od bjelanaca. U dobijenu smjesu lagano dodajte alkohol, a zatim mlijeko i 2 dl slatke pavlake. Sve ovo treba raditi lagano, da smjesa ostane vazdušasta. Dodati ostatak umućene slatke pavlake.

Eggnog služite u šoljicama za punč, a ako ih nemate, koristite običnu šoljicu za kafu, koju ćete ukrasiti cimetom.

IZVOR: LIFE CONTENT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.