Turski rafaelo

by | 7 Augusta, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

5 dl hladnog mlijeka
40 g kokosa
60 g brašna
80 g šećera
1 kesica vanilin-šećera
1 kašičica putera
*Za posipanje:
malo sjeckanih, neposoljenih pistacija ili sjeckanih pečenih badema ili lješnika i malo kokosa

Priprema:

1. U šerpi pomiješati hladno mlijeko sa kokosom, šećerom i vanilin-šećerom, pa postepeno dodavati brašno i sve dobro umutiti žicom.
2. Zatim šerpu premjestiti na šporet i miješati dok ne provri.
3. U ključalu smjesu dodati puter i miješati dok se ne otopi.
4. Skinuti sa vatre, smjesu rasporediti u četiri manje posude i prekriti providnom folijom.
5. Odložiti u frižider da se dobro ohlade, pa prije služenja posuti pistacijama, bademima ili lješnicima i kokosom.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.