Ukusni božićni keksići

by | 7 Januara, 2018

Sastojci:

300 gr mekog brašna
2 ravne kafene kašikice praška za pecivo
1 jaje
150 gr margarina
100 gr šećera
1 vanilin šećer

Za tamniju varijantu kolača

1/2 kafene kašikice cimeta
2 kafene kašikice kakao praha
4 kafene kašikice šumskog meda

Priprema:


Sve sastojke pomiješati u početku miskerom, a kasnije  ručno. Margarin prije dodavanja malo omekšati u mikrovalnoj. Smjesu ostaviti da odmori desetak minuta prekrivenu kuhinjskom folijom. Tijesto razviti oklagijom na oko 5-8 mm i modlicama vaditi svaki kolačić posebno i redati u tepsiju na pek papir. Kada poredamo kolačiće na pek papir, staviti ih u rernu na 180 C oko 10 min.

*Dno keksa ne smije biti jače pečeno, boja mora biti jednaka i na dnu i na vrhu, pečeni kolači su dovoljno čvrsti na dodir ali opet se mogu malo pritisnuti. Hlađenjam očvrsnu još više.

Kada se kolačići ohlade ukrasite ih  po želji.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto:Pinterest

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.