Višnja torta

by | 29 Marta, 2013

Sastojci:

400 g piškota
100 g plazma keksa
100 g puslica
100 g čokolade
100 g šlaga
200 g šećera u prahu
200 g očišćenih višanja
500 ml slatke pavlake
400 ml soka od višanja
2 dl kisele vode
1 kašika margarina

Priprema:

1. Plazmu izlomiti na sitnije komade. Čokoladu otopiti sa margarinom.
2. Slatku pavlaku dobro umutiti, pa dodati usitnjenu plazmu, 200 g šećera u prahu, 200 g višanja.
3. Šlag umutiti sa kiselom vodom, pa dodati 6 samljevenih piškota.
4. Ostatak piškota umakati u sok, pa ih poređati na tacnu za služenje, na njih nanijeti slatku pavlaku, pa poređati puslice.
5. Puslice preliti čokoladom, na nju nanijeti slatku pavlaku a preko njih poređati natopljene piškote.
6. Tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.