Zdravo i ukusno: Kompot od bundeve i đumbira

by | 4 Oktobra, 2019

Sastojci:

2 kg oguljene i očišćene bundeve
800 g šećera
kašičica klinčića
1/2 korijena đumbira
limun
2 kašike jabukovog sirćeta
2 l vode

Priprema:

Očišćenu bundevu narezanu na kockice prokuhajte pola minute u kipućoj vodi kojoj ste dodali sirće pa ocijedite.

U tekućinu dodajte šećer i klinčiće te prokuhajte i tanke ploške limuna s komadima đumbira. Voće stavite u staklenke, prelijte ohlađenim šećernim sirupom i začinima.

Zatvorite i kuhajte u loncu za sterilizaciju oko 15 minuta.

ljepotaizdravlje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.