Argentinske šnicle

by | 15 Oktobra, 2017


SASTOJCI:
Za šnicle:
500 g mljevenog mesa
3 jaja
1 glavica crvenog luka
soda bikarbona
so, biber
prezle
ulje
Za premazivanje:
pavlaka
majoneza
2 čena bijelog luka
peršunov list
Za prilog:
250 g kuhanog krompira (hladni pire)

PRIPREMA:
1. Pomiješati meso, 1 jaje, 2 žumanca, izrendani crveni luk, malo sode bikarbone i začine i oblikovati šnicle.
2. Šnicle prvo umakati u umućena bjelanca, zatim u prezle pa pržiti na vrelom ulju.
3. Kada su šnicle gotove, premazati ih pavlakom, majonezom, sjeckanim bijelim lukom i sjeckanim peršunovim listom.
4. Servirati uz kuhani krompir.

(Recept Slađane Bulatović iz Brčkog)

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.