Bataci u crnom vinu

by | 24 Jula, 2013

bataci

Sastojci:

  • 4 batka sa karabatkom
  • 150 g slanine
  • 1 veza mladog luka
  • 300 g šampinjona
  • 100 g putera
  • 0,5 dl konjaka
  • 4 dl crnog vina
  • 2,5 dl pileće supe
  • 1/2 veze peršunovog lišća
  • 2 češnja bijelog luka
  • 150 g tarane
  • mješavina začina, so, biber

Priprema:

1. Slaninu isjeći na štapiće, mladi luk na kolutove, šampinjone na listove, a bijeli luk i peršun sitno isjeckati. Taranu obariti u slanoj vodi.
2. Batake začiniti po ukusu, pa ih propržiti na vrelom puteru kako bi porumeneli. Zatim ih flambirati konjakom.
3. Kada se plamen ugasi, dodati slaninu, šampinjone, mladi i bijeli luk, sipati vino i pileću supu, te dinstati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja, dodati taranu i peršun, pa začiniti po ukusu i dobro promiješati.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.