Bataci u umaku od paradajza

by | 18 Marta, 2013

Sastojci:

  • 4 pileća bataka s karabatakom
  • 100 g mocarele
  • 1 glavica crnog luka
  • 300 g mlade mrkve
  • 250 g pelata paradajza
  • 200 g šampinjona
  • 2 dl bijelog vina
  • 0,5 dl ulja
  • 1 kašikica mljevene paprike
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:

1. Pileće batke odvojiti od kostiju, zatim ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Mocarelu i mrkvu isjeći na kolutove, luk na kockice, šampinjone na listove, a pelat paradajza izgnječiti.
3. Šnicle napuniti mocarelom te ih preklopiti i pričvrstiti čačkalicama. Zatim ih propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, dodati šampinjone, mrkvu, bijelo vino i pelat paradajza. Dinstati na umjerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati mljevenu papriku i začine po ukusu, vratiti piletinu i sve zajedno kratko prokuhati.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.