Celer čorba

by | 29 Januara, 2014

celer

Sastojci:

  • 1 manji korijen celera
  • 3 mrkve
  • 1 krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 kocka za supu od povrća
  • 1 dl pavlake
  • 1/2 veze peršuna
  • rendana kora od limuna
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Korijen celera i krompir izrendati na krupno rende, a crni luk i mrkvu isjeći na kockice.
2. Peršun i bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk a zatim dodati celer te i njega kratko propržiti. Potom dodati krompir i dinstati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Zatim povrće i tečnost u kojoj se kuhalo izmiksati.
5. Posebno u šerpu sipati 1,5 l vode, dodati mrkvu i kocku supe od povrća pa kuhati dok mrkva ne omekša.
6. Sjediniti kašu od celera sa supom i kockicama mrkve. Dodati peršun, rendanu koru limuna i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuhati.
7. Neposredno pred služenje u čorbu umiješati pavlaku.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.