Čorba Improvizacija by 24Kitchen

by | 22 Januara, 2013

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 2 mrkve
  • komad glavice celera
  • 1 korijen paškanata
  • 2 kelerabe
  • 30 g svježeg đumbira
  • 50 g maslaca
  • 4 kašike kisele pavlake
  • so po želji
  • 200 g pilećih prsa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 vezice mladog luka (samo bijeli dio)
  • 1 češanj bijelog luka
  • 1 veliki šampinjon
  • 50 g sirovog indijskog oraha
  • 2 vezice bosiljka
  • so i biber po želji

Način pripreme:
1. Očistite povrće za čorbu, isjecite na komade i kuhajte u vodi s maslacem. Pasirajte dok ne dobijete gladak krem. Razrijedite vodom, sami procijenite količinu.
2. Žicom promiješajte pavlaku i dodajte u čorbu. Još jednom sve prokuhajte i posolite.
3. Propržite orašaste plodove na tiganju i stavite u jednu posudu.
4. Meso isjecite na male komade i pržite nekoliko minuta na maslinovom ulju. Sitno isjecite đumbir, crni i bijeli luk i dodajte piletini. Kuhajte još 1-2 minuta i meso stavite u posudu s orašastim plodovima. U isti tiganj stavite isjeckanu pečurku i pržite. Nemojte dodavati više masnoće. Na kraju u tiganj stavite sve sastojke i pospite bosiljkom. Začinite solju i biberom.
5. Čorbu servirajte tako što u sredinu stavite dvije kašike mesa.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.