Čorba od boranije

by | 10 Januara, 2014

Clipboard036 (1)

Sastojci:

  • 400 g mlade žute boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 mrkva
  • 50 g celera
  • mirođija
  • 2 dl soka od paradajza
  • 1 dl pavlake
  • ulje
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:
1. Žutu boraniju očistiti i isjeći na kraće štapiće.
2. Crni luk isjeći na kockice, mrkvu i celer izrendati na krupno rende, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati mrkvu i celer te i njih kratko propržiti.
4. Dodati boraniju i nastaviti s dinstanjem da povrće napola omekša.
5. Potom dodati sok od paradajza, mirođiju i začine po ukusu. Naliti vodom da ogrezne i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
6. U gotovu čorbu umiješati pavlaku.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.