Čorba od brokula s kobasicama

by | 4 Januara, 2014

Clipboard051

Sastojci:

  • 1/2 kg brokula
  • 2 tanke polutrajne kobasice
  • 60 g mesnate slanine
  • 1/2 praziluka
  • 1 mrkva
  • ulje
  • 60 g celera
  • 1 veći krompir
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • 1 čen bijelog luka
  • mješavina začina

Priprema:
1. Mesnatu slaninu, praziluk, mrkvu i celer očistiti i isjeći na kockice.
2. Kobasice isjeckati na kolutove, a krompir oguliti i isjeći na krupnije kocke.
3. Brokule iskidati na cvjetove, a bijeli luk što sitnije isjeći.
4. Na malo ulja propržiti praziluk, slaninu i bijeli luk a zatim dodati mrkvu i celer te i njih kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok povrće napola ne omekša.
5. Zatim sipati 1,5 l vode, dodati začine po ukusu i ostaviti da proključa. Potom dodati brokule i krompir pa kuhati još 15 min.
6. Pred kraj dodati kobasice i mljevenu papriku te zajedno prokuhati da svi sastojci omekšaju.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.