Čorba od koprive

by | 17 Septembra, 2014

Clipboard038

Sastojci:

  • 300 g koprive
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 mrkve
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1/4 celera
  • 2 kašike pavlake
  • 2 kašika gustina
  • 3 kašike ulja
  • 1 l supe od povrća
  • mješavina začina, biber

Priprema:
1. Koprivu preliti ključalom vodom, a potom je ocijediti i sitno isjeckati.
2. Crni luk isjeći na kockice, mrkvu i celer očistiti i izrendati na krupno rende, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mrkvu i celer, te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati koprivu, začine po ukusu i naliti supom od povrća. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
5. Pred kraj kuhanja dodati mhešavinu gustina i malo vode kako bi se čorba zgusnula.
6. U gotovu čorbu dodati pavlaku i polako promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.