Čorba od polubiža

by | 17 Septembra, 2017

Čorba od polubiža

(Recept Selme Memić iz Tuzle)

SASTOJCI:
300 g mljevenog junećeg mesa
2 glavice crnog luka
2 mrkve
1 šolja polubiža (sušene polovice graška)
so
biber
mješavina začina
aleva paprika
1 šolja pasiranog paradajza
1 kašika brašna
malo svježeg peršuna

PRIPREMA:
1. Polubiž preliti hladnom vodom, pa staviti na vatru i kuhati 30-ak minuta te ga
procijediti.
2. Na malo ulja propržiti sitno isjeckan luk, dodati mljeveno meso, začiniti solju,
biberom, mješavinom začina i kratko dinstati.
3. Izdinstanom mesu dodati sitno isjeckanu mrkvu i grašak, još malo začina, po
ukusu, zatim pasirani paradajz i vodu te staviti da se kuha na laganoj vatri oko 1 h.
4. Nakon toga dodati sitno isjeckan peršun i preliti sa još malo vode.
5. Na malo zagrijanog ulja propržiti 1 kašiku brašna i 1 kašiku aleve paprike. Usuti u
čorbu i dobro promiješati. Još kratko kuhati i poslužiti toplo.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

IZVOR: POŠALJI RECEPT

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.