Čorba od povrća i mesa

by | 24 Aprila, 2014

Clipboard0313

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 2 mrkve
  • 2 kelerabe
  • 300 g mljevene junetine
  • 1 jaje
  • 2 češnja bijelog luka
  • 2 kašike prezle
  • 2 kašike brašna
  • 1 dl pavlake
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:
1. Crni luk i mrkvu očistiti i isjeći na kocke, kelerabu takođe očistiti i izrendati na krupno rende, bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Posebno sjediniti mljevenu junetinu, jaje i prezle, začiniti po ukusu i dobro izmijesiti. Od pripremljene mase oblikovati loptice veličine oraha.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk a potom dodati mrkvu i kelerabu, pa i njih kratko propržiti. Zatim postepeno dolijevati vodu i dinstati sve vrijeme.
4. Kada je povrće napola dinstano dodati pripremljene loptice mesa i začine po ukusu, te nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci potpuno ne omekšaju.
5. Pred kraj kuhanja umiješeti hladnu zapršku (mješavinu brašna i malo vode) i kuhati još 5 min. dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U gotovu čorbu dodati pavlaku i dobro izmiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.