Čorba od povrća sa tortelinama

by | 11 Marta, 2013

Sastojci:

  • 1/2 glavice brokula
  • 1/2 glavice karfiola
  • 200 g tortelina sa sirom
  • 2 mrkve
  • 1 kašika putera
  • 1 dl pavlake
  • 2 kašike soka od limuna
  • 1 dl mlijeka
  • mješavina začina

Priprema:

1. Brokule i karfiol očistiti od korijena i iskidati na cvijetove, mrkvu oguliti i izrendati na
krupno rende.
2. U veću šerpu sipati 2,5 l vode, dodati mrkvu, karfiol, brokule i puter. Začiniti po ukusu i poklopljeno kuhati dok povrće ne omekša.
3. Potom dodati torteline i nastaviti sa kuhanjem dok i one ne omekšaju.
4. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, mješavinu pavlake i mlijeka i promiješati.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.