Čorba s brokulama i piletinom

by | 22 Januara, 2014

corba1

Sastojci:

  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 80 g celera
  • 2 mrkve
  • 1 manji brokula
  • 1 limun
  • 2 dl pavlake za kuhanje
  • 1/2 veze peršuna
  • 2 kašike gustina
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Crni luk, celer i mrkvu očistiti i isjeći na kockice.
2. Pileće bijelo meso takođe isjeći na kockice.
3. Brokulu očistiti od korijena i iskidati na manje cvjetove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati mrkvu i celer te i njih kratko propržiti.
5. Zatim dodati piletinu i nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
6. Sipati 2 l vode i ostaviti da proključa. Dodati cvjetove brokule i začine po ukusu pa kuhati da svi sastojci omekšaju.
7. Pred kraj dodati gustin razmućen u malo vode i nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije željena gustina.
8. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, pavlaku za kuhanje i sjeckani peršun.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.