Čorba s pelatom i tortelinima

by | 27 Februara, 2018

Sastojci:

100 g smeđih šampinjona
1 glavica crvenog luka
250 g tortelina sa šunkom
400 g pelat paradajza
so, biber
origano
maslinovo ulje
parmezan

Priprema:

1. Šampinjone očistiti i isjeći na krupnije komade.
2. Crveni luk očistiti i isjeckati na sitne kockice. Pelat izvaditi iz konzerve i usitniti.
3. Na maslinovom ulju propržiti crveni luk na umjerenoj temperaturi.
4. Kada luk postane potpuno mekan i kašast dodati šampinjone i kratko propržiti.
5. U to dodati sok iz konzerve pelata i duplo više vode pa sačekati da provi.
6. Dodati sjeckani pelat, začiniti i kuhati oko desetak minuta uz miješanje.
7. Staviti torteline i kuhati desetak minuta.
8. Kuhanu čorbu dodatno začiniti, ako je potrebno i servirati uz dodatak parmezana.

Foto: Thinkstock Izvor: posaljirecept.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.